Familie van der Weijden 47J


 


De foto rechts is gemaakt richting Son en op het einde van de bomenrij achteraan staan de huizen van onder andere de familie van der Weijden.

 

 

 Langs de familie Poulissen woonde de familie van der Weijden.

 

Hier een foto van Käthe en Janus uit 1931.


Deze foto is gemaakt bij foto de Greef, hij had een bord geschilderd en je moest erachter op een stoel gaan zitten, zodat het net leek of je in een auto zat.


Foto de Greef was in die tijd een begrip in Eindhoven en verre omgeving.

De Eckartseweg is verschillende keren opnieuw bestraat, hier zijn stratenmakers bezig om de kasseien opnieuw te leggen, bij nat weer glad en gevaarlijk om over te rijden.

Deze foto is mooi te vergelijken met de foto hier rechtsboven zo te zien aan de auto's bijna op hetzelfde moment genomen maar dan de andere zijde van de straat.

Dit is ook een mooie, links zie je de zadelmakerij van Leenhouders, schoenen maken deed hij ook voor de mensen uit de buurt. De hoogspanningsmasten zijn in begin jaren vijftig opgeruimd en de beton in de grond is met springstof kapot gemaakt.

Jullie vragen zich natuurlijk af waarom die foto's van de Eckartseweg daar nu doen. Even een kleine uitleg: de familie van der Weijden kregen drie kinderen Agnes, Jet en Cor. En Agnes is getrouwd met Gerard van de Vorle en daar hebben we de foto's van de Eckartseweg gekregen. Maar we gaan verder met de familie.

 

Op de foto links zie je Kathy met de jonge Agnes, maar het gaat snel, hierboven zie je Agnes en in de wandelwagen Jet en in de kinderwagen Cor, met op de achtergrond de oude toren van Woensel.
Rechts is janus aan de wandel met de drie kinderen, met van links naar rechts Jet, Cor, Janus en Agnes.

Een mooie foto van Agnes 5 jaar en links Jet 3 jaar.

Van links naar rechts: Agnes, Frans Lodewijks, Nelly Lodewijks, Willy Lodewijks en Mientje Lodewijks.

Foto links: zelfde samenstelling andere figuratie met in het midden staand Agnes.

En dat er goede contacten waren in de buurt zie je op de foto helemaal links: vanaf links Theum Lodewijks, Janus van der Weijden, Netje Sanders, Antoon Sanders en Dina Uijtjens op waarschijnlijk een feestje bij Kathy en Janus.

Hierboven Cor met de hond van de buren de familie Lodewijks. De familie Lodewijks heeft lang ook nog gewerkt aan de gitaren van van Egmond, plamuren en gladschuren, en heel de buurt mocht meehelpen. Prachtige tijd!!!

Cor hierboven in actie met de
Old Tower Skiffle Group waar rechts Cor zit en links staande Willy Lodewijks.
De foto's links is de Motor Club Eckart in actie waar nu de Kennedylaan is met bril is Cor.

Janus is altijd sportief geweest vooral met voetbal zoals boven te zien is, de Rooms Katholieke Voetbal Vereniging Concordia opgericht in 1926 met het veld achter de Eckartseweg. Op de foto rechts, zien we links, Janus staande als vierde.

Ja er gebeurde van alles op de Eckartseweg, in 1967 ontving janus ook nog de eremedaille in zilver van de koningin.

Foto links Joke de dochter van Agnes, en hierboven Agnes met Joke en kleidochter Sharon en rechts grootmoeder Kathy.

Van links naar rechts Agnes en Jet, dan Gerard van de Vorle waar wij de meeste foto's van gekregen hebben, met dank daarvoor.

 


De foto links spreekt voor zich, maar de rechtse foto zouden we graag wat namen bij willen zetten. Wie helpt???

Het contactformulier van de site staat ook tot je beschikking.

Nog meer schoolfoto's met een aantal bekenden maar ook veel onbekenden, wel allemaal met frater Benjamin, volgens mij een populaire frater.

Trouwfoto van Agnes met Gerard.

Agnes en Betsy Poulissen waren vriendinnen.

Trouwfoto van Cor met Jeanny van Doremalen.

Trouwfoto hierboven van Jet met Albert.

 

 

Hierlangs kijken de trotse ouders naar de kinderen.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Heb je iets voor de site? Laat het ons weten, alles is welkom, foto's, verhalen, enz. enz. Via het contactformulier of e-mail toonsanders@kpnmail.nl zijn we altijd te bereiken.