Familie Crüts 344De eerste foto rechts van het nog jonge gezin Crüts, gezinsfoto op onbekende locatie met daarop Nellie en Jo Crüts met hun kinderen René, Jack en Ad. Ik gok ergens einde van de oorlog. René is de vader van Rob.

Deze foto, hierboven,  met daarop ik dacht vader en moeder, staat René achter zijn vader . De vrouw helemaal achteraan is Nellie Crüts-Saenen, mijn oma. De man daar links van is mijn opa Jo Crüts.
Mijn moeder zei dat de Eckartseweg 109 toen wel opslaande deuren had naar de tuin, maar wist niet meer of dit nu 109 of 344 is.
(Dit is waarschijnlijk 344 omdat ze in 1957 verhuist zijn naar 109 en deze foto is van ongeveer 1945)
De jongen links vooraan ken ik niet. Daarachter zit Jack, Jo met Ad op schoot en daarnaast staand René, achter zijn vader, en zittend Nellie. De vrouw rechts daarvan is een tante Mies. De twee kinderen voor haar ken ik niet, daar kan ik nog wel achter komen. Gelet op de leeftijd van de kinderen zou dit inderdaad Eckartseweg 344 moeten zijn.

 

 

Van Rob Crüts kregen we een aantal foto's die zeer de moeite waard zijn om te bekijken, zijn vader is geboren op Eckartseweg 344 en later verhuist naar Eckartseweg 109.
Maar we beginnen met een foto van nummer 344, hieronder een foto zoals het pand er nu 2018 uitziet. We gebruiken zoveel mogelijk teksten van Rob zoals we ze gekregen hebben.
Links achter de lantaarnpaal is nummer 344 en verderop in de straat het huis van Jan Poelman en de winkel van Gerrit Dekker.

 

Foto links. Achterzijde Eckartseweg 344. Moest denk ik net na de oorlog zijn geweest. Nellie Crüts-Saenen, Jo Crüts met hun kinderen René, Ad en Jack  (van links naar rechts) 

 

Nog een paar uit ongeveer dezelfde tijd.
Foto hierboven met daarop links mijn oma Nellie Crüts en rechts de buurvrouw mevr. Van der Dennen. De kinderen op de voorgrond zijn Jack, dan Jack Pallandt (neef) met Ad in zijn armen, rechts daarvan René.

Beide broers Jack (links) en Ad (rechts) Crüts op school aan het einde van de Eckartseweg. foto omstreeks 1949/1950.

Overlijdens prentje van Jacky Crüts. Hij is op 9 jarige leeftijd overleden aan leukemie 9 augustus 1950.

7 jaren na deze trieste gebeurtenis verhuist de familie naar Eckartseweg 109, in mei 1957.
Waarvan hierboven een foto uit 2018 zoals het er nu uitziet.

René, Nellie, Jo en Ad Crüts in de achtertuin van Eckartseweg 109, Zilveren bruiloft 19 april 1963.

Overlijdens prentje van Ad Crüts.
Mijn opa en oma (Jo en Nellie) hebben twee kinderen verloren toen zij op de Eckartseweg woonden. Jacky en Ad zijn beiden op jonge leeftijd overleden. Mijn vader René heeft daar niet zo heel veel over verteld. Hij mistte ze wel enorm, dat was goed te merken. Vooral toen René vorig jaar overleed, had hij het in de weken voor zijn overlijden veel over zijn broers.

 

Beide broers zijn in eenzelfde graf bijgezet, dat onlangs is geruimd.

Op de fiets op vakantie naar Texel, vooraan op de fiets, Bernhard Poelman en daarachter René Crüts. De mensen op de achtergrond zijn Jan Poelman met waarschijnlijk een paar van zijn kinderen.
Ze staan voor het huis van de familie Poelman op nummer 334.

Tuinkant van Eckartseweg 109.  Juli 1960

Foto in het weiland achter de Eckartseweg met daarop Jo Crüts, Nellie Crüts en in het midden René Crüts en zijn hond Mayko.

 

En zo richting stad gekeken

Dit is hetgeen mij bekend is en wat ik ook van mijn moeder heb gehoord.
Mogelijk dat iemand nog dingen/mensen herkent of dat iemand nog mensen kent die nog leven en zich deze beelden herinneren. Ik heb me altijd afgevraagd hoe het gezin zich door die moeilijke periodes heeft geworsteld ten tijde van het overlijden van Jacky en Ad. Daar was mijn vader zoals gezegd niet heel spraakzaam over.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Heb je iets voor de site? Laat het ons weten, alles is welkom, foto's, verhalen, enz. enz. Via het contactformulier of e-mail toonsanders@kpnmail.nl zijn we altijd te bereiken.

Maak jouw eigen website met JouwWeb